Wedstrijdverslagen zaterdag 7 mei

  • Home
  • Wedstrijdverslagen zaterdag 7 mei

Weer een korfbalweekend! Deze zaterdag kwamen er echter niet veel teams in actie, slechts 5 wedstrijden werden gespeeld. Het eerste speelde wel een inhaalwedstrijd op eigen veld, met voorafgaand de onthulling van twee nieuwe sponsorborden die voortaan te zien zijn op het veld: welkom Stucbouw en Slagerij Anema!

Westergo 1

Het eerste speelde vandaag pas hun eerste veldwedstrijd met een return tegen Helios 1. De vorige wedstrijd was ontzettend spannend, maar in de laatste minuut wist Helios toch aan het langste eind te trekken. De Bolswarders waren dan ook gebrand op de punten en wilden hun positie in het klassement verbeteren. Helaas kampt Westergo met twee herenblessures en viel er vlak voor het startsignaal nog een dame uit, waardoor met een hele andere basisopstelling dan normaal gespeeld werd. Dit zorgde ervoor dat het erg zoeken was in de beginfase. Helios had daar geen last van en kwam vlot op een voorsprong. Westergo herpakte zich en kwam goed terug tot 5-5. Beide teams waren daarna erg aan elkaar gewaagd en wisten beide weinig te scoren; met een stand van 6-7 vertrok iedereen de kleedkamers in.
Na rust bleef het gelijk opgaan en werd er om en om gescoord. Na 5 minuten wist Westergo hun eerste voorsprong te pakken, maar dit was van korte duur. Na een periode waarin het spel aan beide kanten wat minder was, maakte Helios twee belangrijke doelpunten achter elkaar en hadden ze het eerste gaatje van twee en later drie te pakken. Westergo probeerde nog aan te haken en kwam steeds terug tot twee, maar wist niet te voorkomen dat Helios met de punten naar huis ging. Eindstand: 11-13.

Westergo 3

Westergo 3 vertrok dit weekend naar Hijum om tegen MN en W te spellen. Het derde begon met een opstelling waarbij iedereen even aan elkaar moest wennen. MN en W stond erg sterk, zo vielen er al snel doelpunten in voor de tegenstanders. Westergo had moeite met de passing van de ballen, toch veel mooie kansen maar de doelpunten vielen er helaas niet in. Ruststand: 9-2.

In de rust werd het derde op scherp gezet, er moesten meer kansen in! Westergo begon krachtig de tweede helft, zo vielen er wat doelpunten in. De geel-zwarten liep steeds beter maar MN en W die scoorde ook regelmatig. Het derde probeerde veel maar uiteindelijk was het team uit Hijum sterker en wonnen de strijd. Eindstand: 20-11

Doelpunten: Piter, Michel, Amarins en Tjitske (2x) Gerke, Ype en Maayke (1x)

Westergo C1

De C1 speelde thuis tegen Noveas C2 en maakte er een hele spannende wedstrijd van met weinig doelpunten. Uiteindelijk trok geen van beide teams aan het langste eind en klonk het eindsignaal met een stand van 6-6.

Westergo E2

De E2 was deze zaterdag vrij, maar speelde afgelopen woensdag wel een inhaalwedstrijd tegen Harich. Helaas hadden ze weinig in te brengen tegen een scherp Harich en lukte het niet om te scoren. Ze verloren met 10-0.

Westergo F1

De jongste jeugd speelde tegen Heerenveen F1 en wist helaas niet te winnen van de scherpschietende tegenstander. Twee keer wisten ze zelf nog wel de korf te vinden, maar helaas was het vandaag niet genoeg. Eindstand: 10-2.

SPONSOREN