Wedstrijdverslagen zaterdag 9 september

  • Home
  • Wedstrijdverslagen zaterdag 9 september

Eindelijk, de zomervakantie is voorbij en we mogen weer wedstrijden spelen! Het was een warme zaterdag, maar dat mocht de pret niet drukken. De teams genoten van eindelijk weer een wedstrijd. Lees hieronder hoe het is verlopen!

Westergo 1

Westergo 1 trapte de eerste wedstrijd van de competitie af tegen Harich uit. Harich is, wisten de Westergo’ers uit ervaring, een jonge energieke ploeg. Dus kreeg het eerste een duidelijke taak mee; laat de bal gaan en zorg voor lange aanvallen. Met deze opdracht in het achterhoofd sloeg Westergo vroeg in de wedstrijd een gaatje en stond er na een kwartier 2-5 op het score bord. Hierna verslapte, ongetwijfeld door het warme weer, de concentratie wat van de Bolswarders en leden ze onder onnodig veel balverlies. Hierdoor wist het eerste van Harich het gaatje te dichten en gingen de beide ploegen met 5-6 de kleedkamer in.

Ondanks de coaching van de, voor westergo’ers bekende, nieuwe coach Tom Botermans, lukte het slecht om de draad weer op te pakken in de tweede helft. Zo doende wist Harich de achterstand om te draaien in een voorsprong. Westergo kwam laat in de tweede helft weer enigszins tot leven en werden er veel schoten gelost in een aantal achtereenvolgende aanvallen. Omdat het eerste hiermee net wat te laat begon, wisten ze de winst hier niet meer mee te behalen. eindstand: 12-11

Westergo 2

Afgelopen zaterdag nam Westergo 2 het onder zomerse omstandigheden op tegen WWC. Westergo 2 begon in een gemixte nieuwe samenstelling aan deze nieuwe competitie en dus wedstrijd. Ondanks dat wist Westergo gelijk veel kansen te creëren en was het wachten op een doelpunt. In de eerste helft ging de score gelijk op en hierdoor stond het met rust 7-7. Na de rust was Westergo direct scherp en scoorden gelijk 4 doelpunten: 7-11. Uiteindelijk scoorde Westergo en WWC beide nog een aantal keer, maar trok Westergo 2 aan het langste eind. Uiteindelijk een mooie overwinning: 11-15

Westergo A1

Westergo A1 mocht aantreden tegen Pallas A1. Een onbekende tegenstander, met een nieuw team. Het was dus even aftasten met elkaar. Door het zoeken naar elkaar wist Pallas snel op 2-0 te komen. Westergo bleef inzetten en zoeken en dit werd beloond met de 2-1 door een mooi afstandschot van Syrk. Daarna was het een redelijk gelijk opgaande wedstrijd, waar beide ploegen niet veel voor elkaar onder deden. David zorgde voor de 3-2 en later ook de 3-3 door een mooie combinatie met Max. Helaas kregen we na de vakwissel vaak snel een tegendoelpunt. Niels zorgde voor de aansluiting van 4-4 middels een afstandschot. Emma wist door een strafworp Westergo voor het eerst op voorsprong te brengen. We zochten de kleedkamer op met op het scorebord 5-5. Na de rust hetzelfde spelbeeld. Mooie combinaties werden afgewisseld met strak en sterk verdedigen. In de laatste 10 minuten was het Pallas degene die 3 keer achtereen de korf wist te vinden. Westergo wist nog 1 keer te scoren, wat de uitslag brengt op 11-9. Doelpunten in de tweede helft door Syrk, David, Niels en Emma. Al met al een leuke wedstrijd, met veel inzet van alle spelers, mooie combinaties en veel perspectief voor volgende wedstrijden.

Westergo C1

De C1 begon hun eerste seizoen in de C’s tegen Lintjo C1. Deze snelle en ietwat fellere ploeg wist het Westergo behoorlijk moeilijk te maken. Eventjes niet opletten en er liep weer iemand voorbij, en ook verdedigend zaten ze er strak op. De eerste 15 minuten gingen we er wel goed mee om en wisten we ook meerdere mooie kansen te creëren, maar daarna begon de warmte en de vermoeidheid wat een rol te spelen. Langzaam liep Lintjo uit, ook al zaten we er vaak heel goed bij. De tweede helft verliep hetzelfde, maar een reeks van mooie acties resulteerde gelukkig in de 1-6 van Mare! Eindstand 1-7.

Westergo D1

Westergo D1 speelde in en tegen Harich D1. Allebei voor het eerst spelende in 2 vakken op een groot veld. De eerste helft ging mooi gelijk op, ondanks dat het soms zoeken was naar kansen en goede mogelijkheden om te gooien. Met 5-4 in de rust, was alles nog mogelijk.

De tweede helft begon voor Westergo fanatiek en konden we de aansluiting na de 6-4 weer op 6-5 brengen. Daarna werd het lastiger in de afronding, de bal op de juiste plek te krijgen, maar vooral in het verdedigen deden we een stap te weinig. Hierdoor kon Harich net iets uitlopen. Een goede eerste wedstrijd in de D’s! Eindstand 10-7. Doelpunten: Marte 3, Jent 2, Detmer 1 en Elena 1.

Westergo E1

De E’s speelden hun eerste wedstrijd thuis tegen Harich. In de eerste 10 minuten waren de twee teams goed aan elkaar gewaagd, maar kregen de bal niet door de korf. In de tweede 10 minuten had Westergo het meeste balbezit en dat resulteerde in twee mooie doelpunten. In de rust werd de schaduw opgezocht en flink water gedronken, zodat we er de tweede helft weer tegenaan konden. Er werd heel goed naar elkaar gekeken en goed overgespeeld. Zodra de bal onderschept werd, werd er snel vrijgelopen en geschoten. Al gauw werd de score opgeschroefd en Harich kon er niet zoveel meer tegen doen. In het laatste kwart ging het tempo wat naar beneden, maar de efficiëntie bleef hoog. Het werd 8-0. Doelpunten van Maud (6) en Esther (2). Strakke passes en goed verdedigend werk van het hele team.

SPONSOREN