Westergo 1 en 2 spelen beide gelijk tegen Blauw Zwart

  • Home
  • Westergo 1 en 2 spelen beide gelijk tegen Blauw Zwart

Westergo 1

Het eerste team van Westergo ging samen met het tweede weer richting de Duitse grens, naar Wierden. Hier stond Blauw Zwart 1 te wachten op de Bolswarders. Blauw Zwart had tot dan toe een keer gewonnen van EKC 2000 en een keer verloren van KIOS ’45, waar Westergo drie keer had gewonnen van EKC 2000, Lemmer en KIOS ’45.

De thuispartij luidde de wedstrijd in met twee doelpunten. Gelukkig wist Westergo die achterstand ook snel weer om te zetten naar een gelijkspel. Met slimme doorloopballen wist Blauw Zwart nog een aantal keer te scoren, Westergo moest het meer hebben van de afstandsschoten. Waar Westergo vorige week een groot gat wist te slaan in de eerste helft, konden ze nu maar twee punten verschil weten te creëren voor rust.

In de tweede helft ging het de Bolswarders nog steeds niet voortvarend en lukte het Blauw Zwart om de achterstand terug te dringen en zelfs een voorsprong te pakken. Met nog vijf minuten op de klok stond het 15-15. De laatste minuten waren erg spannend en beide teams kregen nog kansen tot scoren. Het lukte beide niet meer om te scoren. De eindstand werd dus 15-15.

Westergo 2

Het tweede was afgelopen zaterdag in Wierden als eerste aan de beurt om het op te nemen tegen het Twentse Blauw Zwart.

Het achttal ging als een speer van start en maakte snelle doelpunten achter elkaar. Blauw Zwart kon hier niet tegenop, en Paul zette de ploeg na een inloopactie van Geert-Jan na een kwartier spelen op een 3-6 voorsprong. De doelpunten gingen over en weer, en de eerste helft eindigde met 6-8.

De tweede helft werd wat fysieker en onrustiger; er kwam wat gekibbel tussen de ploegen en Paul kreeg het voor mekaar dat er een nieuwe paal in het veld moest komen, de oude was gebogen. Waarschijnlijk daalde hierdoor de concentratie van de spelers, want de drie punten voorsprong werd snel weer rechtgezet door de Blauw Zwarten: van 7-10 naar 9-10. Westergo herpakte zich en wist weer twee keer de korf te vinden. Ze brachten de stand op 9-12 met nog 6 minuten te spelen. Blauw Zwart zette een tandje bij en de verdediging kon hier niet tegenop, in razend tempo zetten ze de stand op 12-12 met nog twee minuten te spelen. Tom rook de winst en knalde er een afstandsschot in, maar helaas zette de tegenpartij de stand gelijk weer op een 13-13. De laatste minuten ging de bal over en weer en de spanning was groot, iedereen wilde winnen. Helaas gingen de laatste kansen om de winst te pakken er niet in, en namen de ploegen beide één punt mee naar huis. Eindstand: 13-13.

Doelpunten: Geert-Jan Sieperda 3x, Harmjan Tienstra (3x), Paul Schipper (2x), Amarins Spijksma 1x, Mariska Canninga (1x), Tom Botermans (1x), Catharina Nijholt (1x), Judith de Boer (1x),

Westergo 3

Westergo 3 kwam vroeg in de wedstrijd tegen Emmeloord op een mooie voorsprong, maar werd opgeschrikt door een blessure. Ondanks dat er even gezocht moest worden, werd de korf steeds goed gevonden. Emmeloord maakte het spannender dan in de eerste wedstrijd, maar Westergo bleek toch te sterk. Het werd 17-21.

Doelpunten: Hanneke Bras (6x), Ype Nooitgedagt (4x), Tjitske van Dijk (4x), Rins Hylkema (3x), Ype Bote Bonnema (2x), Maayke Schraa en Piter Spoelstra elk 1. Jellyne van der Brug en Anke Sieperda speelden een prima eerste wedstrijd bij het 3e en Gerke Boersma stond weer garant voor vele passes op maat.

Jeugdwedstrijden

Westergo B1 deelt de punten met Lemmer B1, het werd 3-3. De doelpunten zijn gemaakt door Janieke (2x) en Hinke (1x).

Westergo C1 wint met 8-0 van Wêz Warber en Fluch en doet nog steeds mee voor het kampioenschap. De doelpunten zijn gemaakt door Mare (2x), Stefan (2x), Syrk (2x), en Elena en David beide één.

De C2 speelt gelijk tegen Lemmer C1. Het werd 1-1. Het doelpunt is gemaakt door Hidde.

Ook de D1 speelt gelijk, 4-4 tegen Mid-Fryslân D4. De doelpunten zijn gemaakt door Mats.

Westergo E1 verloor 14-0 van Deinum E1.

Westergo F1 wint met 6-1 van De Wâlden F3. De doelpunten zijn gemaakt door Johan (2x), Jillian (3x) en Jule (1x).

Hoofdsponsor:

LAATSTE NIEUWS

Coronamaatregelen vanaf 6 november 2021
4 november 2021

Wedstrijdverslagen zaterdag 30 oktober
3 november 2021

Foute Party!
26 oktober 2021

Wedstrijdverslagen zaterdag 23 oktober
26 oktober 2021

Wedstrijdverslagen 16 oktober
22 oktober 2021

SPONSOREN