Westergo 1 pakt de koppositie in duel tegen SDO

  • Home
  • Westergo 1 pakt de koppositie in duel tegen SDO

Westergo 1

Zaterdag stond een spannende wedstrijd tegen de koploper voor Westergo 1 op het programma. SDO 1 was tot dan toe ongeslagen, waar Westergo één punt miste door het gelijkspel tegen Blauw-Zwart 1.

De teams startten de wedstrijd gelijkop. Westergo scoorde het eerste doelpunt, waarna SDO ook de korf wist te vinden. Door het toenemende fysieke contact van beide teams, was duidelijk dat ze beiden bereid waren te strijden voor de winst. Na tien minuten gespeeld te hebben, kregen de Bolswarders de smaak te pakken en scoorden ze vijf keer achter elkaar. De uitpartij bleef niet stilzitten en wist voor rust de achterstand terug te dringen naar 11-9.

In de tweede helft konden de geel-zwarten de voorsprong weer uitbouwen naar een vijf punten verschil, waar SDO weinig reactie op had. Westergo bleef beheerst spelen en kon het verschil nog verder uitbreiden. De wedstrijd eindigt met een stand van 19-12, waardoor Westergo 1 de koppositie pakt in de poule.

Westergo 2

Westergo 2 moest het zaterdag opnemen tegen SDO 2, die net als de Bolswarders in de middenmoot meespelen.

Westergo luidde de wedstrijd in met twee doelpunten, waar SDO ook snel een antwoord op had. Kort daarna wist de uitpartij een gat te slaan door zes keer achter elkaar te scoren. De geel-zwarten vonden de korf voor de rust ook nog een aantal keer, waardoor de ruststand 6-8 werd. In de tweede helft scoorden beide teams nog een aantal keer, maar Westergo kon het tij niet keren. De wedstrijd eindigde met een stand van 10-13.

Westergo 3

In de laatste wedstrijd van de herfstcompetitie voor Westergo 3 kwam DOS Kampen Veltman op bezoek. Het kampioenschap was inmiddels binnen, maar voor de eer wilde 3 natuurlijk niet verliezen. Net als bij de uitwedstrijd ging het in de beginfase gelijk op. Vlak voor rust wist Westergo een gaatje te slaan van 4 punten en gaf dat ook de tweede helft niet meer uit handen. Het werd 18-13.

Doelpunten: Mirna Feddema (7x), Tjitske van Dijk (5x), Hanneke Bras (3x), Harmjan Tienstra (2x) en Gerke Boersma (1x).

Jeugdwedstrijden

Westergo A1 wint dik van Waterpoort A1. Het werd 12-2. Nova scoorde vier keer en Claudia, Anke, Hinke en Anoek allen twee keer.

De B1 verliest met 1-14 van Mid-Fryslân B3. Het doelpunt is gemaakt door Hinke.

Westergo C1 wint met 7-2 van Mid-Fryslân C2. En werd hiermee gedeeld kampioen!

Westergo C2 verliest met 2-4 van Mid-Fryslân C3. De doelpunten zijn gemaakt door Anna en Niels.

De D1 wint met 5-3 van De Waterpoort D1. Rosanne scoort drie keer en Jens en Livia één keer.

Westergo E1 wint van De Waterpoort E3 met 7-3. De doelpunten zijn gemaakt door Mare (4x), Matthijs David en Micha allen één keer.

Westergo F1 verliest hun kampioenswedstrijd tegen Flamingo’s F1 met 1-16. Johan heeft het enige doelpunt gemaakt.

Hoofdsponsor:

LAATSTE NIEUWS

Waterskiën met KV Westergo
13 juli 2021

Slotdag bij KV Westergo
22 juni 2021

Wedstrijddag bij Westergo
14 juni 2021

Beachdag bij KV Westergo
8 juni 2021

Activiteiten in juni
29 mei 2021

SPONSOREN