Westergo 1 wint derde wedstrijd op rij

  • Home
  • Westergo 1 wint derde wedstrijd op rij

Westergo 1

Het eerste en tweede reisde op zaterdag af naar Sibculo, een rit van 1,5 uur. Westergo 1 is Kios ’45 1 voor het laatst tegen gekomen in de zaalcompetitie van 2018-2019, toen Westergo het kampioenschap pakte bij de tegenpartij thuis. Met een heerlijke nazomerse temperatuur ging de wedstrijd in Sibculo van start.

Westergo begon scherp aan de wedstrijd en wist binnen vijf minuten vier keer te scoren. De ballen die er de afgelopen wedstrijden niet invielen, gingen er nu allemaal in. De Bolswarders wisten elkaar goed te vinden, terwijl de tegenpartij weinig doelpunten wist te maken. Na tien minuten gespeeld te hebben, maakte Kios eindelijk haar eerste doelpunt, maar Westergo reageerde gelijk weer met een tegendoelpunt. Harmjan Tienstra in het specifiek speelde een ijzersterke eerst helft. De ruststand was 7-15.

Na de rust ging het scoren moeizamer bij de geel-zwarten en wist de thuispartij een inhaalslag te maken door zes keer achter elkaar te scoren. Maar door de voorsprong die Westergo in de eerste helft had gecreëerd, was dit geen gevaar voor de overwinning van de Bolswarders. De wedstrijd eindigde in een 14-22 winst.

Westergo 2

Na een gezellige en lange rit in de busjes stond het tweede afgelopen zaterdag opnieuw met een andere samenstelling klaar om het tegen het Twentse Kios ‘45 op te nemen.

De wedstrijd werd snel afgetrapt met een doelpunt van KIOS, waar invaller Paul vlot een antwoord op had met een uitstarter: 1-1. De ploegen werden het de eerste helft niet eens over wie voor moest staan en gingen constant gelijk op. Onder andere de vrije bal van Tsjalling en handige balletjes van Paul onder de korf werden steeds weer beantwoord met een tegendoelpunt. De stand in de rust stond dan ook op een 6-6.

Na de rust sloeg Westergo eindelijk een gat van 2 doelpunten door een mooie onehander van Amarins. KIOS kon goed terugkomen en kwam zelfs op een voorsprong: 9-8. Beide ploegen begonnen de winst te ruiken en gaven nog wat extra gas bij, waardoor de teams nek aan nek gingen. Tot een paar minuten voor tijd ging het gelijk op en stond de stand op 13-13 door een kleine kans van Judith en een mooie goal van invaller Ype. De spanning steeg en beide teams wilden de punten mee naar huis nemen. Het plan om de wedstrijd uit te spelen in een lange aanval lukte helaas niet, en tijdens de laatste twee kansen van KIOS wisten ze toch nog de punten naar zich toe te trekken. Eindstand: 15-13 in een spannende en fanatieke pot. De doelpunten zijn gemaakt door Paul (5x), Amarins (2x), Tsjalling (2x), Catharina (1x), Ype (1x), Judith (1x) en Ria (1x).

Jeugdteams

De A1 wint met 5-10 uit bij De Waterpoort A1. De doelpunten zijn gemaakt door Anouk (3x), Nova (2x), Anke (2x), Esmee (1x), Claudia (1x) en Jellyne (1x).

Mid-Fryslân B3 was een maatje te groot voor Westergo B1. Het eindigde met een verlies van 19-2. De doelpunten zijn gemaakt door Janieke en Luke.

Westergo C1 wint haar derde wedstrijd op rij. Uit bij Mid-Fryslân C2 winnen ze met 1-5. De doelpunten zijn gemaakt door Syrk (2x), Mare, Elena en Carlijn.

Westergo C2 verliest helaas uit tegen Mid-Fryslân C3 met 5-1. Het doelpunt is gemaakt door Jordan.

De D1 verliest uit tegen De Waterpoort met 5-3. De doelpunten zijn gemaakt door Mats, Renske en Kyara.

Westergo E1 wint met 2-9 van De Waterpoort. De doelpunten zijn gemaakt door Mare (6x), Sanne (2x) en Lynde (1x).

Westergo F1 wint met 3-4 van Flamingo’s F1, na een goede tweede helft. De doelpunten zijn gemaakt door Johan (2x) en Elsa en Jule, die beide hun eerste doelpunt maakten.

SPONSOREN