Westergo 3 is veldkampioen geworden

  • Home
  • Westergo 3 is veldkampioen geworden

Dinsdag 6 oktober reisde het derde af naar Kampen. Tegenstander DOS Kampen Veltman had net als Westergo alle wedstrijden in de herfstcompetitie gewonnen en het beloofde een spannende kampioensstrijd te worden. Terwijl de regen loodrecht naar beneden stroomde, maakte de beginfase die verwachting waar. Beide ploegen waren met vele kansen op zoek naar de korf, maar konden die niet goed vinden. Na 15 minuten stond het nog slechts 2-2. Maar toen kwam Westergo op stoom. In de resterende 15 minuten van de eerste helft werd het iets droger en wist het derde maarliefst 8 keer doel te treffen. DOS stond erbij en keek ernaar en de ruststand was 2-10.

Na de thee, die in de druipende regen opgedronken werd, begon de tweede helft weer met zoeken naar de korf. Maar mede door de vele onderscheppingen van Westergo, werd er vooral aan Westergo-kant aangevallen. ‘Als je vaak genoeg schiet, gaan ze er vanzelf een keer in’ ging ook hier op. Westergo viel veel aan en creëerde veel goede kansen en scoorde dus ook een heel aantal doelpunten. DOS wist de korf in de tweede helft een keer vaker te vinden dan in de eerste helft, en kon daarmee niets inbrengen tegen de felheid van Westergo. Aanvallers wisten elkaar goed te vinden en verdedigers onderschepten bal na bal. Het werd 5-19 en daarmee is Westergo 3 de eerste herfstkampioen!

Doelpuntenmakers: Tjitske van Dijk 7, Harmjan Tienstra 4, Mariska Canninga 3, Petra de Groot 2, Ype Nooitgedagt 1, Catharina Nijholt 1, Stefan Bekema 1.

Hoofdsponsor:

LAATSTE NIEUWS

Waterskiën met KV Westergo
13 juli 2021

Slotdag bij KV Westergo
22 juni 2021

Wedstrijddag bij Westergo
14 juni 2021

Beachdag bij KV Westergo
8 juni 2021

Activiteiten in juni
29 mei 2021

SPONSOREN