Westergo wint laatste veldwedstrijd en zit in wachtkamer

  • Home
  • Westergo wint laatste veldwedstrijd en zit in wachtkamer

Vooraf was voor Westergo de opdracht heel duidelijk: winnen van hekkensluiter Amsterdam. Op papier een heel eenvoudig klusje, maar in de praktijk bleek dit lastiger. Pas in de slotminuut besliste Harmjan Tienstra de wedstrijd, door de 13-12 binnen te schieten. Onder perfecte omstandigheden begonnen beide teams aan de laatste veldwedstrijd. Westergo moest winnen om nog een kans te maken op een promotieplek naar de 3e klasse. Van in totaal acht poules promoveren, naast de kampioenen, de drie beste nummers 2. Westergo kende een stroeve start, Amsterdam bleef continu bij en pakte zo nu en dan ook een voorsprong. Vlak voor rust sloeg Westergo voor het eerst een gat van twee doelpunten, op 7-5. Amsterdam had het laatste woord en kwam nog voor rust terug tot 7-7. Na rust bleef het spelbeeld hetzelfde. Westergo kon niet los komen van de studentenploeg. Met wat wissels probeerde coach Ype Bote Bonnema, hij verving Johannes Miedema, die zijn laatste wedstrijd bij Mid-Fryslân speelde, het tij te keren. De pas ingevallen Geert-Jan Sieperda wist al snel te scoren. Westergo liep uit naar 11-9 maar de dames van Amsterdam (zij scoorden liefst 10 van de 12 Amsterdamse goals) schoten de teams weer in evenwicht. In de slotfase kwam Westergo op 12-11 maar na een onhandige overtreding bij de middellijn mocht Amsterdam een strafworp nemen. Dit betekende de 12-12, met nog één minuut op de klok. Harmjan Tienstra schoot 13-12 binnen, van ver. Niet geheel verdiend, maar wel broodnodige punten. Westergo sluit het seizoen af met een gedeelde tweede plaats, achter kampioen DTS uit Enkhuizen. Joure verzamelde evenveel punten, maar het onderling resultaat van Westergo is beter (uit gelijk, thuis winst).

Westergo 2 won met 14-12 van Boelenslaan/It Fean en eindigt in de middenmoot op plek 5.

Westergo A1 verloor op dramatische wijze van Emmeloord A3. Nadat twee weken geleden het kampioenschap werd binnen gehaald, verloor men nu met liefst 12-6 van de polderbewoners. Opvallend was dat Westergo liefst zes (!) strafworpen miste.

Westergo B1 speelde midweeks tegen De Pein B1. Na een 4-1 voorsprong werden uiteindelijk de punten toch nog gedeeld: 5-5. B1 eindigt laatste, maar van de laatste drie duels werd twee keer gelijk gespeeld en slechts één keer nipt (6-4) verloren.

Westergo C1 speelde een superspannende wedstrijd tegen kampioen DTG C1. In de laatste minuten gaf Westergo een 6-7 voorsprong weg, DTG won in de slotsecondes met 8-7. Doelpunten: Martijn 3x, Iris 2x, Luke en Amarins. De C1 eindigt in de middenmoot op plek 5.

Westergo D1 speelde midweeks tegen Lintjo D1. Voor rust (2-0) was Westergo veel beter, maar vergat te scoren. Na een zeer spannende tweede helft werd het 5-5. Doelpunten Westergo: Emma (3x), Carlijn en Niels. ’s Zaterdags speelde D1 uit tegen LDODK D2. De eerste helft ging gelijkop, mede door drie (!) gemiste strafworpen van Westergo. Bij rust was het 2-3. In de tweede helft waren de Bolswarders duidelijk beter, het werd uiteindelijk 3-7. D1 mag zich dinsdag opmaken voor een rechtstreeks duel om de titel, uit tegen Wordt Kwiek D1. Thuis werd dat 5-4.

Westergo D2 speelde knap gelijk tegen kampioen DTG D1. Het werd 7-7. D2 eindigt keurig op de tweede plaats.

D3 speelde uit tegen kampioen It Fean/Boelenslaan D3 en verloor na een hele goede wedstrijd met 7-5. Een prima tweede plaats, voor dit team, wat voor het eerst als D-team speelde. Doelpunten: Ytsen 3x, Liset 2x.

Westergo E1 kende een zeer zwaar seizoen. Het verloor met 29-1 van Harich E1. Voor geen van beide teams zijn dit soort wedstrijden leerzaam en plezierig. Hopelijk na de zomer een wat passender indeling voor dit team. Westergo E2 verloor ruim met 12-1 van kampioen WWC. De E2 eindigt op de derde plaats.

Westergo F1 was al kampioen en benadrukte dit met een dikke 12-3 overwinning op hekkensluiter Harich F2. De doelpunten kwamen hier van: Merijn 4x, Mare 3x, Kyara 3x, Sanne en Sem beide 1x.

SPONSOREN